luni, 7 ianuarie 2013

Merilyn Monroe

Ce impresie aveti despre Norma Jean Mortersen ? Cu siguranta nu stiati ca acesta este adevaratul nume al renumitei Merilyn Monroe .Ea nu a devenit renumita datorita vitei nobile sau a starii financiare stralucite , ci datorica carizmei sale .
In cel de-al doilea razboi mondial sotul ei nu ai era alaturi fiind luptator .An acelasi timp ea lucra la fabrica care lucra cu avioanele de razboi . Un fotograf pe nume David Conover facea fotografii la acea fabrica pentru un articol din revista Yank si a observat frumusetea Normei si i-a organizat colaborarea cu agentia de modelling The Blue Book .De atunci s-au prins primele radacini ale arierei sale de succes , tot mai des avea fotosesii si peste o suta de reviste o aveau pe prima pagina.Succesul a continuat cand a plecat la castingul companiei de filmari 20th century Fox datorita cautatorului de talente Ben Lyon .A fost acceptata pentru 6 luni  .Salariul de 75 $ (300 pe acum ) era socotit ca norma . Atunci ea a preluat prenumele de Marilyn de la vestita Marilyn Miller , iar  numele Monroe de la numele de fata al mamei sale . Astfel de la varsta de 20 de ani devine oficial Merilyn Monroe .Cu toate ca si-a schimbat numele si era plina de frumusete nu i s-a oferit nici un rol in toate aceste 6 luni.Dupa reinoirea contractului ea a primit rolul secundar in 2 filme , dar nu a avut succes si a fost data afara .Ea a revenit la Modelling .Nu peste mult timp se incepe colaborarea cu Columbia Pictures .A primit un rol intr-un musical , insa filmul nu a devenit renumit si Merilyn iarasi a fost data afara. A incercat si la alte companii de filmari ansa iarasi cu esec.Pana la urma primeste un rol secundar in niste filme si deodata devine centrul atentiei  primind mai multe scrisori ca cele mai mari celebritati .Rolul principal an Don`t Bother To Knock are cea mai mare influenta in cariera sa , ea avea rolul unei babysitter care dupa un timp plin de furie ataca fetita care o avea an grija .Aceasta dupa cuvintele ei era una din cele mai favorite filmari. Au mai urmat multe filme an care avea rolul principal.

Ea a fost casatorita de trei ori.
1.James Dougherty 
Ei s-au casatorit cand Marilyn avea 16 ani . Din spusele ei s-au divortat doar pentru ca campania de fimlari Fox a obligat-o , el i-a inventat numele .Ea spera mereu din nou sa fie ampreuna insa visul de a deveni celebra ai desparteau .
2.Joe DiMaggio 
Joe era un star al bassebolului .Motivul divortului era brutalitatea sotului . Responsabilul de machiaj spunea ca ca mai putin de un an de la casatorie avea vanatai pe brate .
3.Arthur Miller 
La 5 ani de cunostinta ei si-au oficializat casatoria .Ea si-a schimbat religia doar de dragul sotului ei . La catva timp Merilyn afla ca este ansarcinata ,din cauza  unei boli de care suferea sarcina s-a antrerupt .Motivul despartirei a fost relatiile lui Arthur cu fotogafa Inge Morath cu care mai tarziu s-au casatorit .


Ea nu este cumirul meu cu toate ca uneori e un motiv de inspiratie . Voi ce "relatii "aveti cu Merilyn ? 
:) Scuzati pentru postare lunga , ma voi stradui sa postez si cate ceva mai folositor :* 



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu